Enigma

Gaia: Ik weet niet wat ‘de andere helft’ van deze zusterschap vindt,  maar ik wil eigenlijk wel een enigma aan jullie omschrijven…. hét enigma van wat nou eigenlijk het doel is van ‘zielenzusjes’……Wat denk jij zus…. wat denken jullie? Are you in ?

Sérènity: Even een sidenote. Toen Gaia het voor het eerst had over een enigma, had ik werkelijk waar geen flauw idee waar ze het over had. Nou is mijn woordenschat redelijk groot vind ik zelf….maar van dit raadsel had ik nooit eerder gehoord. Raadsel……

Maar weet je, ik ben er klaar voor. Klaar om alle sisters out there mee te nemen op deze reis die de bestemming van ons – zielenzusjes – steeds duidelijker zal maken.

Gaia: Picture this.…Stel dat ik mijn leven vergelijk met een boek – In mijn geval een romantische thriller met af en toe trekken van een horror die achteraf gezien toch meer komisch is -en als ik dan terug kijk zijn er veel momenten geweest waar het leek alsof ik met beide benen in een waar enigma terecht was gekomen. Op het moment dat ik door de pagina’s van mijn boek bladerde, bekeek ik alles vanuit de emotie die ik op dát moment voelde. Was ik op dat moment verward of verdrietig dan zag ik op dat moment dat ik mijn wereld ging bekijken vanuit dat perspectief. Niks zat mee en het leek erop dat alles bergafwaarts ging. Ik zag letterlijk tussen de bladeren het boek niet meer. (See what i did there? 😂). Het is pas toen ik uit die emotie kwam en op een hogere frequentie ging vibreren, dat ik de grote lijnen van het verhaal – en dus de les uit het verhaal – kon lezen.

Sérènity: Er is altijd een moraal, maar of je openstaat om het te zien is natuurlijk weer de andere kant van het verhaal. Zo werp ik ook een blik op mijn levensboek en kom ik tot de conclusie dat er in grote lijnen altijd wel een vraagstuk in verwerkt zit. Hoe zal mijn ‘boek des levens’ heten en onder welk genre kan ik het categoriseren? Een drama? Een romantische komedie? Een suspence thriller….of een beetje van alle drie! De ‘waarom’ achter alles maakt dat ik soms onrustig door de bladzijdes heen blader om te zien hoe het verhaal afloopt, maar de volgende pagina is nog onbeschreven. Je leest makkelijk over de antwoorden heen, want als je niet oplet kan het aan je aandacht ontsnappen.

bookoflife

Gaia: Zoals tante wiki al zei “je moet dingen met een goede doses gezond verstand kunnen bekijken om het enigma op te kunnen lossen”. Dat is ook de rede waarom ik nu lachend terug kan lezen in een angstaanjagend horror boek. Achteraf gezien heb ik het enigma op kunnen oplossen en zo heb ik waardevolle lessen kunnen leren. Met de informatie die ik nu heb en vanuit de emotie die ik nu voel kan ik terugblikken op het verhaal en tot de conclusie komen dat het leven mij dagelijks zoveel hints geeft, maar dat ik het door mijn ‘state of mind‘  gewoonweg niet doorhad.

Sérènity: En weetje, een verhaal wordt op de juiste volgorde geschreven. Niets gebeurt te vroeg of te laat, maar op het juiste moment…zoals het moet zijn. Soms gaat het niet zoals je wilt, maar ook die verhaallijn heeft een verborgen les die zich wellicht in een later stadium aan je zal openbaren. Pay attention…..en luister, want wanneer je openstaat voor wat er gezegd wordt dan zal je altijd de juiste richting op gaan. Voor als zowel mij als Gaia geldt dat er in ieder geval één herkenbare les uit onze levensboeken te halen valt: ‘how rocky the ships might get, it’s not going to sink….so just let it flow’. 

All you need to do is read between the lines……….

Wij hopen dat jij het enigma uit het verhaal kunt vinden, maar zo niet, dan hopen we dat het op z’n minst ‘a good read‘ was.

Yours truly Gaia Skye & Sérènity

One thought on “Enigma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s