Phoenix: there is beauty in the struggle

Wanneer wij samenkomen, lijkt de tijd nog sneller te gaan dan normaal! Tijdens het brainstormen raken we in gesprek over het leven, wat ons telkens terugbrengt naar die “undeniable connection” die ons uiteindelijk weer leidt naar nieuwe ideeën die we het liefst ter plekke uitvoeren, maar voordat we begonnen zijn zitten we weer midden in de brainstormsessie waar in de eerste instantie voor kwamen ❤

Het is bijzonder

Sérènity: “We zijn 2 jaar verder en nog geen stap verder”. Die stem, die verdomde stem die haar uiterste best doet zich verstaanbaar te maken. Ze doet zo haar best dat het bijna oorverdovend is. Ze komt boven alles uit en ik ben ondertussen mijn best aan het doen om haar te negeren.

Gaia: Het is soms zó apart dat je zoveel energie en enthousiasme bezit om een project te kantelen…… en eindstand ben jij de gene die wordt gekanteld! Diep van binnen weet ik dat dit project niet zomaar iets is…maar waarom komt het maar niet van de grond?

Sérènity: ‘Geen stap verder’ denk ik verontwaardigd. Aan de buitenkant is het niet zichtbaar hoeveel stappen we nu eigenlijk verder we zijn. De stappen die we hebben genomen, die zitten op een innerlijk niveau. Het conflict tussen die stem en mij, die zit van binnen.

Het gesprek speelt zich af op innerlijk niveau

Gaia: Het zit van binnen. Er zijn 2 zinnen die wij beide geregeld herhalen: “trust the proces” & “everything is in divine purpose“. Het is waar, maar soms heb ik het gevoel dat we dit zeggen om een pleister te plakken op de wond die het “niet slagen” bij ons achterliet….
Sérènity: Ja want het uitstellen van ons eindproduct wekt een gevoel van falen op. In 2016 (!) ontmoetten wij elkaar voor het eerst in levende lijve maar zoals we in de initiatie al uitlegde was deze “fysieke ontmoeting” niet onze eerste.

Gaia: Omg time flies.…. maar wat mijn zusje zojuist zegt klopt: het was zéker niet onze eerste ontmoeting! Elke ontmoeting voelt als een ontmoeting met mezelf en elke keer dat we elkaar spreken krijg ik weer de bevestiging dat wij geen ondertiteling nodig hebben om elkaar tussen de regels door te begrijpen. We just get eachother. Dat maakt de struggle misschien ook zo mooi.. we blijven dezelfde lessen krijgen.

Er zit een blessing in alle lessen

Sérènity: En sommige lessen blijven zich herhalen, tót we de ‘boodschap’ begrijpen. Inmiddels zijn we dus 2 jaar verder en hebben we nog niet gerealiseerd wat we dachten dat met veel spoed van de grond moest. Het leven leerde ons dat je plannen kunt maken zoveel als je wilt, maar dat er overal een timing voor is. De timing gaat niet altijd hand in hand met de timing die je zelf voor ogen had.

Gaia: En ik denk dat dit misschien wel onze grootste les is geweest. We zijn beiden rammentjes (geboren in maart) en kunnen érg impulsief en doelgericht te werk gaan (vertaling: roekeloos, maar we willen niks horen want we hebben sws gelijk). Ik zie dat we elkaar daarin behoorlijk versterken.

Trust the timing of your life!

Sérènity: Of de timing dan nu is? De tijd zal het leren. We geven vol gas en kijken waar de rit ons brengt….
Gaia: Ik denk dat ik het enigma ondertussen heb ontrafeld (I know you don’t like that word sis, but I just had to).
Alles was in ‘perfect divine timing‘, maar dit keer voelt het alsof er een pleister van een wond wordt afgetrokken. Let me explain……Toen we deze reis begonnen hadden we enkele doelen, waarvan één draaide om de dynamiek en het omschrijven van een weg bewandeld door twee individuen die elkaar omarmden als zusjes. Twee zielenzusjes midden in een process van zelfontdekking, (her)opbouwen, maar ook simpelweg genieten van het leven…..

Sérènity: ….En de zoektocht om de harmonie te bewaren. We hebben intussen ontzettend veel geleerd en de levenservaring die we erbij hebben gekregen nemen we met ons mee op reis. Het was niet altijd leuk, maar het was wel nodig om ons klaar te stomen voor wat er nog komen.

Gaia: Exactly what I’m saying sis…. we waren precies aan het doen wat we moesten doen… the only thing left is to tell ‘them’ about it

Like a phoenix: falling apart has proven itself to be cause for arranging something new.

2 thoughts on “Phoenix: there is beauty in the struggle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s