I got your back, sis

Vandaag maakt het diagloog dat jullie inmiddels van ons gewend zijn, plaats voor een open brief naar mijn zus. De inhoud is echter niet alleen voor haar bedoelt. Het is een open brief naar al mijn ‘sisters out there’ die door dingen heen gaan. Elke keer wanneer je bent gevallen en de kracht hebt gevonden om op te staan it seems as if life knocks you down again. Ik heb een belangrijke boodschap from my heart to yours: je bent niet alleen.

Dear sister,

Ik weet het. Het is niet altijd even makkelijk. De last die je soms op je schouders draagt voelt van tijd tot tijd te zwaar om te kunnen dragen. Het vooruitzicht ziet er niet altijd rooskleurig uit en je vraagt je af hoe je verder moet.

Achter die mooie brede glimlach gaat een hoop schuil. In ons gesprek van vorige week probeerde we al open te zijn over the struggles waar we ons vaak doorheen lachen, want de tranen prikken vaak genoeg achter onze ogen.

Ik wil benadrukken dat je echt niet alleen bent, ook op de momenten dat het wel zo voelt. Ook op de momenten waarop het lijkt alsof niemand je snapt. Je bent nooit alleen. Nooit!

Wees niet te streng voor jezelf!

Neem het stap, voor stap. Dag voor dag en geef jezelf de ruimte die je nodig hebt. Soms moet je dingen op je laten afkomen en daarbij voelen wat je voelt. Wanneer je het gevoel hebt dat de wereld onder je voeten verdwijnt, mag je bang en verdrietig zijn. Je mag ook boos zijn wanneer je een gevoel van onrecht ervaart. Soms denk je misschien “waarom ik”, omdat het voelt alsof het niet eerlijk is wat je ‘overkomt’. Ik kan een boekje voor je openen met clichéquotes die allemaal een kern van waarheid bevatten. Er zal niets op je pad komen dat jij niet kan dragen. Laten we leven met de woorden van wijsheid en onszelf er aan blijven herinneren dat er licht is aan het einde van de tunnel.

Ga je emoties niet uit de weg, maar omarm ze juist. Je hebt ze nodig om dit proces te doorstaan. Daarna kun je ze weer loslaten. Het is OKAY! Je mag je kwetsbaar op stellen. Je kwetsbaar opstellen naar anderen voelt misschien niet natuurlijk aan, maar het is zo belangrijk om kwetsbaarheid tot een tweede natuur te maken!

Je bent sterk

Laten we ‘sterk zijn’ samen her-definiëren…want de misvattingen erover zorgen ervoor dat we onnodig alleen door diepe dalen gaan. Sterk zijn wil niet zeggen dat je niet mag laten zien wat echt je voelt. Sterk zijn wil niet zeggen dat je er wel alleen uit komt. Sterk zijn komt niet alleen neer op er altijd zijn voor anderen (en daarbij jezelf wegcijferen.) Écht sterk zijn, échte kracht…..dat zit in kwetsbaarheid en het naakte gevoel dat het met zich mee brengt. Ik weet dat, dat eng is. Sterker nog, voor mij is dit ook nog altijd een uitdaging. Gelukkig is het een thema dat we samen kunnen aanpakken. Samen, omdat het alleen allemaal veel zwaarder is dan nodig!

Ik heb je rug

Lieve zus, ik zie je groei en ik ben trots op je! Ik zie je tegen de natuur in bewegen en je doet het hartstikke goed. You got this! Trouble never last always and there is sunshine after te rain! We hoeven niet altijd wat te zeggen, als je maar weet dat ik je rug heb. Back to back om elkaar te ondersteunen op de momenten dat we elkaar nodig hebben. Je zusters zijn altijd daar om te helpen, je een hart onder de riem te steken, of alleen te luisteren. I got your back, sis!

From Serenitheory with love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s