About speaking things into excistance: het gaat EINDELIJK gebeuren

Sérènity: Ik speelde al jaren met de gedachte, maar ik durfde het pas voor het eerst uit te spreken in 2016. Het was tijdens de 1e editie van ‘The Glow up’ dat ik al mijn moed bij elkaar verzamelde om ‘de woorden’ uit te spreken. Samen met een grote groep beautiful black woman vormden we een grote cirkel. Een sistercircle. We werden uitgedaagd om onze dromen in deze setting, hardop met elkaar te delen. Alleen het idee daarvan jaagde me al angst toe. Vooral omdat het in onze cultuur niet gebruikelijk is om zomaar hard op je ideeën te delen….en al helemaal niet met bijna 20 + onbekende vrouwen die dezelfde kleur hebben als jij. ‘Wat als iemand je idee steelt of er negatief op gaat praten.’ De ‘wat als’- scenario’s hebben altijd voor een bepaalde terughoudendheid gezorgd als het aankwam op het uitspreken van mijn dromen, doelen en plannen.

Gaia: 2016. Het jaar waarin wij beide werden uitgedaagd om uit onze schulp te kruipen. In de initiatie vertelden we al hoe we elkaar dat jaar zijn tegengekomen en hoe dit avontuur z’n kick off kreeg. Mijn ontwakingsmoment was ook echt een uitdaging! Ik zat daarvoor erg in de knoop met mezelf op het gebied van werk. Part-time deed ik wat ik leuk vond: making magical art. De rest van de week voelde echt aan als een straf. Ik werkte part-time voor een kapsalon/ horloge merk. Ik deed wat ik moest om de rekeningen te betalen but I was slowly killing my soul.
Mijn journal stond vol met teksten over hoe ik graag mijn eigen art op de mark wou brengen, aan dromen en ideeën had ik geen gebrek. Aan zelfvertrouwen had ik daarentegen een groot gebrek. Ik vond destijds dat ik best kon schilderen, but so could the cat down the road. Ik was ergens wel trots op mijn werk, maar tegelijkertijd was ‘dat ene stemmetje’ ontzettend luid.

Sérènity: Die stem is voor mij ook heel lang een hele grote belemmering geweest. Ik geloofde op dat moment nog niet dat ik staat zou zijn iets neer te zetten. Wie was ik om dit te doen en wie zat er op mij te wachten? Je had al zoveel anderen die mij waren voorgegaan, ik zou vast teveel zijn. En wat als niemand het wat zou vinden? Nee, sommige dromen waren slechts bedoeld om dromen te blijven en met die overtuiging heb ik jaren rondgelopen. Als je er zelf zo onzeker over was, dan was het nog onverstandiger om er in het bij zijn van anderen over te praten. Inmiddels weet ik dat het krachtig is ‘too speak things into exsistance‘.

Gaia: Hoe ‘speaking things into exsitance‘ zich vervolgens in mijn leven uitte was mindblowing. Het was een gewone werkdag toen ik een vergadering binnen stapte. Het was een dag als elke andere het enige verschil was dat ik vandaag boxbraids in had. Het was herfst… and girl got to protect herself! Mijn werkgever was niet zo gecharmeerd van mijn nieuwe coupe en besloot mij met de volgende boodschap te ontslaan: ‘je haar maakt je zo echt té zwart’. Helemaal in shock deelde ik mijn verhaal op Facebook die tot mijn verbazing viraal ging. Wat toen ook viraal ging was mijn artwork. Steeds meer mensen begonnen mijn art te delen en steeds meer mensen wilden wat bestellen.

Sérènity: Mijn ‘virale setting’ was destijds geen Facebook, maar wel een setting waarin ik mij net zo bekeken voelde. We kregen dus de opdracht uit te spreken welke doelen we in de toekomst allemaal wilden behalen en ik kreeg het Spaans benauwd. De vrouwen voor mij waren dapper genoeg om te delen en ik herinnerde nog hoe mijn hart steeds heftiger begon te bonzen met elke droom die gedeeld werd. Ze waren mooi, inhoudelijk en klonken haalbaar en realistisch. Ik voelde me gezegend dat ik getuigen mocht zijn van dit moment, want velen spraken hun dromen voor de eerste keer uit. Inmiddels was ik bijna aan de beurt en ik twijfelde over wat ik moest zeggen. Mijn droom klonk niet haalbaar of realistisch. ‘Zal ik gewoon wat roepen? Er zal niemand achter komen wat er eigenlijk op het puntje van mijn tong ligt’. De gedachte speelden steeds sterker op tot het moment dat ik aan de beurt was……

Gaia: En nu was het mijn beurt om mijn droom in de ogen te kijken. Het kan me soms nog steeds verbazen dat mensen willen betalen voor iets wat ik heb gecreëerd. Mijn ontslag was naar, maar het was ook koersbepalend. Het verschil is toch echt dat ik mijn talent ben gaan waarderen. Het heeft mij letterlijk gered, want zonder mijn skills was ik na mijn ontslag in een zwart gat gevallen. Het was dus de katalysator voor de manifestatie van mijn droom!

Sérènity: Mijn droom. De manifestatie van mijn droom. Nadat je het hebt uitgesproken is er geen weg meer terug. Het moment waarop ik de beurt kreeg in die kring van prachtige vrouwen en besloot ze te betrekken in mijn droom, was het moment waarop het in gang werd gezet. Ik zag kort daarna het virale bericht over het ontslag van Gaia en maakte zo kennis met haar artwork. Ik wist toen dat zij deel uit moest maken van hetgeen dat ik had uitgesproken. Niet lang daarna kwamen we elkaar tegen bij Party over Hair.

Gaia: De weken na het viraal gaan werd ik door verschillende partijen gevraagd om samenwerkingen aan te gaan en dat voelde eigenlijk wel veilig. Lekker in de schaduw van anderen. Ook al had ik nu de moed gevonden om fulltime magic te maken, had ik nog niet de confidence om in eigen beheer een stap te zetten. Tot die zekere dag bij Party over Hair. Het was de eerste beurs waar ik stond en de eerste keer dat ik met mijn art publiekelijk uitgestald stond. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe het gesprek tussen mij en Seren ging. Dit was het begin van wat er elk moment staat te gebeuren.
En dat durven we nu eindelijk met jullie te delen. Zonder dat hier uit te spreken weten wij dat de onderstaande afbeelding BOEKDELEN zal spreken. Degene die ons als eerst weet te vertellen waar wij al tijden geheimzinnig en cryptisch over aan het doen zijn, krijgt het eindresultaat van ons cadeau. Bedankt dat jullie met ons mee op reis gaan. COMING SOON: #DEZUSSIES

One thought on “About speaking things into excistance: het gaat EINDELIJK gebeuren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s